Αρχική > Τεχνολογία > Usb Device Not Recognized

Usb Device Not Recognized

usb-device-not-recognized

Ένα κοινό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε αρκετούς χρήστες είναι η εμφάνιση του μηνύματος «Usb device not recognised». Αυτό συμβαίνει όταν αποσυνδεθεί/συνδεθεί μια συσκευή (usb flash drive, keyboard, mouse etc.) σε ένα usb port. Το αποτέλεσμα είναι αρκετές φορές να μην δουλεύει το συγκεκριμένο usb port ή και τα υπόλοιπα, καθώς και το bluetooth, fingerprint reader ή ακόμη και η ενσωματωμένη webcam σε κάποια μοντέλα.

Ο λόγος είναι επειδή το κομμάτι με τις υποδοχές για usb στην πλευρά που συνδέθηκε/αποσυνδέθηκε μια συσκευή, έχει μπλοκάρει, και συνήθως σε αυτό το σημείο είναι ενωμένα και τα Integrated webcam και fingerprint reader.

Επειδή μου έχει συμβεί τουλάχιστον 2 φορές και ξόδεψα αρκετή ώρα ψάχνοντας το διαδίκτυο για διάφορες πιθανές λύσεις, εδώ σας γράφω την λύση η οποία δούλεψε και στις 2 περιπτώσεις:

1) Αφαιρέστε όλα τα usb drivers που έχουν αποθηκευτεί στα windows.

a. Σβήστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε ότι είναι συνδεδεμένο μέσω usb port.

b. Ανάψτε τον και πηγαίνετε εδώ και πατήστε download. Το file που θα κατεβεί είναι σε zip format οπότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε winzip ή winrar για να το ανοίξετε. Όταν το ανοίξετε θα έχει 2 φακέλους, ο ένας έχει το αρχείο που χρησιμοποιείται σε έκδοση 32 bit windows και ο άλλος για 64 bit windows. Για να μάθετε τι έκδοση windows έχετε, κάνετε δεξί κλικ στο computer πάτε στα properties και στην επόμενη οθόνη σας λέει τι λειτουργικό σύστημα έχετε (Windows 32 ή 64). Θα μπείτε στον φάκελο που είναι για την έκδοση των Windows σας και θα αντιγράψετε το αρχείο DriveCleanup.exe στην τοποθεσία C:\Windows\System32

c. Μετά θα πάτε Start – Accessories – δεξί κλικ στο command prompt και διαλέγουμε «Run as Administrator» (σε windows Vista). Όταν ανοίξει το command prompt γράφετε drivecleanup ή drivecleanup.exe και καθαρίζει το σύστημα από όλα τα usb drivers.

2) Uninstall all usb ports

a. Πηγαίνετε στο control panel Και ακολούθως στο device manager

b. Όταν ανοίξει, θα πάτε στην ενότητα που ονομάζετε universal serial bus controllers.

device manager

c. Θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ και uninstall σε όλα τα στοιχεία που βρίσκονται κάτω απ την ενότητα αυτή.

3) Σβήστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε το καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στην πρίζα για 1-2 λεπτά (κόβεται η τροφοδότηση ηλεκτρικού στο motherboard). Συνδέστε το καλώδιο, ανάψτε τον υπολογιστή και συνδέστε όλες τις συσκευές που θέλετε στα usb ports.

Με αυτό τον τρόπο, επαναφέρονται όλα τα usb ports, μαζί με το bluetooth, το fingerprint reader ή και άλλες ενσωματωμένες συσκευές του υπολογιστή.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: