Αρχική > Games > Mafia II

Mafia II

Μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2002, περιμέναμε 8 ολόκληρα χρόνια για το Mafia II.

Τα γεγονότα του Mafia II, λαμβάνουν μέρος στην Empire City. Η πόλη αυτή είναι ένα μείγμα μεταξύ της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Λος Άντζελες, του Σάν Φρανσίσκο και του Ντιτρόιτ. Η ιστορία χρονικά, είναι στην εποχή των δεκαετιών του 40 και του 50.

Το παιχνίδι ξεκινά με τον πρωταγωνιστή, Vito Scaletta, να κρατάει ένα άλμπουμ με φωτογραφίες και να λέει την ιστορία του. Ακολούθως, παίρνετε τον έλεγχο του Vito και παίζετε την ιστορία…

O Vito γεννήθηκε στην Σικελία το 1925 και η οικογένεια του είναι πάρα πολύ φτωχή. Μεταναστεύουν στην Αμερική στην Empire City όπου τα πράγματα δεν είναι και ακριβώς καλύτερα. Ο Vito έχει ένα κολλητό φίλο τον Joe, με τον οποίο αρχίζουν να κάνουν βρωμοδουλειές. Σε μία ληστεία, ο Vito συλλαμβάνεται ενώ ο Joe κατάφερε να διαφύγει και οι αρχές του έδωσαν 2 επιλογές. Να υπηρετήσει στον στρατό (δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος) ή να πάει φυλακή. Ο Vito διαλέγει να καταταγεί στον στρατό και αποστέλλεται στην Σικελία (αλεξιπτωτιστής) για μια επιχείρηση.

Από κει και πέρα παίρνετε τον έλεγχο και ζείτε μέσω του Vito Scaletta την υπόλοιπη ιστορία η οποία έχει πολύ πιστολίδι, δράση και απρόσμενα γεγονότα.

Στα συν του παιχνιδιού, είναι οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, οι λεπτομέρειες, η έμφαση που δόθηκε στα στοιχεία της εποχής (ντύσιμο, αμάξια, μουσική κτλ) και το ότι οι σκηνές (cut scenes) δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο από το παιχνίδι και δεν είναι προ-δημιουργημένες.

Ένα ακόμη ωραίο στοιχείο είναι ότι σας στέλνουν να σκοτώσετε τον Tommy Angelo (πρωταγωνιστής/εαυτός σας στο Mafia I και το end scene του Mafia I)

Στα αρνητικά του παιχνιδιού είναι ότι χρειάζεστε μόλις 10-13 ώρες για να το τελειώσετε και το τέλος σας αφήνει κάπως ξεκάρφωτους αφού περιμένετε κι άλλο.

Συνολικά για το παιχνίδι θα έδινα:

Ιστορία: 7,5

Η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα αλλά ορισμένα στοιχεία όπως το συνεχές οδήγημα και το να πας σπίτι, να φας και να κοιμηθείς επαναλαμβάνονται συνέχεια στο τέλος κάθε κεφαλαίου και δεν υπάρχει δράση βασισμένη στο Main story εκτός αν αρχίσεις να κλέβεις μαγαζιά και αμάξια από μόνος σου. Επίσης μεγάλο πλην είναι το τέλος.

Γραφικά: 8,0

Πάρα πολλή λεπτομέρεια στα στοιχεία της εποχής όπως αυτοκίνητα, κτίρια, ντύσιμο, στυλ κτλ αλλά το μόνο μου πρόβλημα είναι ο συγχρονισμός χειλιών και ομιλίας στον οποίο δεν δόθηκε βάση.

Ήχοι: 9,0

Οι φωνές, οι ήχοι και η μουσική είναι πραγματικά εξαιρετικά και δόθηκε βάση στην μουσική της τότε εποχής.

Gameplay: 8,0

Παρόλο που υπάρχουν καλά στοιχεία πιστεύω ότι θα μπορούσε το παιχνίδι να γίνει πολύ καλύτερο, με την προσθήκη κι άλλων στοιχείων στο game play.

Επανάληψη παιχνιδιού: 7,5

Θα το έπαιζα ξανά απλά και μόνο για τα συλλέξω όλα τα Playboy magazines και τα Wanted Posters.

Σύνολο: 8 από τα 10.

Κατηγορίες:Games Ετικέτες: , , , , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε