Αρχική > Games, Λύσεις παιχνιδιών, Τεχνολογία > Λύση παιχνιδιού Ultima 8

Λύση παιχνιδιού Ultima 8

MagicAvatar

Παλαιότερα είχα γράψει για μερικά από τα καλύτερα Dos Games που πρόλαβε η δική μας γενιά, τότε που οι υπολογιστές ήτανε πιο αργοί και δεν υπήρχανε όμορφα  GUI – Graphical User Interfaces, ούτε καν τα Windows δεν ήτανε της προκοπής (3.0 & 3.1). Τον καιρό του Ms Dos και του Command Prompt…

Ένα απ’ αυτά τα παιχνίδια είναι το πρώτο και απ τα πιο κλασσικά RPG (Role Playing Game) που έπαιξα στον πρώτο μου υπολογιστή και ένα παιχνίδι το οποίο με κράτησε να παίζω ώρες ολόκληρες.

Αυτό δεν είναι άλλο απ το Ultima 8, ένα παιχνίδι της σειρά των Ultima Games του Richard Garriott και της Origin.

Χάρη στο DosBox και το VDMSound τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν , μπορείτε να ξαναπαίξετε τα παλιά παιχνίδια σε περιβάλλον Dos, στους σημερινούς υπολογιστές οι οποίοι είναι πολύ πιο εξελιγμένοι και έχουνε προηγμένα OS (Operating Systems) απ ότι είχαμε τότε…

Έτσι κι εγώ, κατάφερα να θυμηθώ τον παλιό καλό καιρό και να ξανά-τελειώσω το παιχνίδι αυτό.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε την λύση του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Αρκετό υλικό (φωτογραφίες, κείμενο κτλ) το έχω πάρει από την σελίδα: The Complete Guide to Ultima 8: Pagan, μετά από συνεννόηση που είχα με τον συγγραφέα, ώστε να κάνω την μετάφραση και να χρησιμοποιήσω κομμάτια απ το υλικό της σελίδας. Αρκετά άλλα, είναι δικά μου (τα έχω πάρει μέσα απ το παιχνίδι). Σε αυτή την λύση παιχνιδιού θα αναφερθώ στα βασικά πράγματα. Για περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα πιο πάνω (στα Αγγλικά).

Η χρονολογική σειρά του παιχνιδιού είναι ακριβώς μετά από το Ultima 7: Serpent’s Isle. Βεβαιωθείτε οτι το παιχνίδι είναι η έκδοση 2.12 και όχι κάποια προηγούμενη έκδοση όπου αρκετά προβλήματα δεν είχανε φτιαχτεί. Αν έχετε ένα από τα πρώτα που κυκλοφορήσαν, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την αναβάθμιση του, (Patch) Αγγλικής έκδοσης εδώ. Κάνετε extract στο ίδιο directory με το παιχνίδι και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Το χέρι του Guardian βγαίνει μέσα από το Κενό και πετάει τον Avatar στον κόσμο του Pagan. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά πολλά χρόνια, ο Avatar είναι μόνος, χωρίς συντρόφους για να τον βοηθήσουν. Ο κόσμος του Pagan, είναι  ένας κόσμος αιώνιου Λυκόφωτος.  Πρέπει να βρει τρόπο ώστε να φύγει και να ταξιδέψει μέσω των διαφόρων διαστάσεων, πίσω στην Britannia.

Στο παιχνίδι θα βρείτε πολλά βιβλία. Πολλά απ αυτά θα σας μάθουν πως να κάνετε spells και πως θα βρείτε μαγικά/μυθικά όπλα και αντικείμενα, άλλα θα σας πουν ιστορίες του τόπου και μύθους.

Πριν μπω στο κυρίως μέρος, να επεξηγήσω τι θα εννοώ λέγοντας Βορράς, Νότος, Ανατολή και Δύση στο παιχνίδι:

Βορράς – Πάνω Δεξιά Οθόνης

Νότος – Κάτω Αριστερά Οθόνης

Ανατολή – Κάτω Δεξιά Οθόνης

Δύση – Πάνω Αριστερά

Επίσης, λίστα με τα συστατικά/υλικά (reagents) και Μάγια/ξόρκια (spells) για όλες τις σχολές μαγείας στον κόσμο του  PAGAN, μπορείτε να βρείτε πιο κάτω:

NECROMANCY

TEMPESTRY

THEURGY

SORCERY

THAUMATURGY

_____________________________________

Το ξεκίνημα – Tenebrae

O Avatar ξυπνάει στην όχθη ενός παράξενου νησιού και αρχίζει να μιλάει με τον Devon, τον ψαρά ο οποίος τον μάζεψε από την θάλασσα.

Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις, μπορείτε να μάθετε αρκετές πληροφορίες για το πού βρίσκεστε και το πώς φτάσατε εδώ.  Μετά την συνομιλία, αποχαιρετίστε τον Devon και αφού σας έχει πει οτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενά του, κάνετε διπλό κλικ στο στρώμα (bedroll) για να μαζευτεί και βάλτε το στον σάκο σας (backpack).

Ξαναμιλήστε στον Devon για 2η φορά και θα σας πει να βρείτε τον Bentic στην βιβλιοθήκη για να σας βοηθήσει. Φεύγοντας απ τις όχθες, πηγαίνετε Δυτικά προς την αποβάθρα και στα σκαλιά της, θα βρείτε 2 βαρέλια. Το ένα έχει μέσα ένα μήνυμα (διαβάστε το – είναι για το skull of Quakes – θα μάθετε γι αυτό μετά) και το άλλο, έχει ένα μικρό μπαούλο με ένα μαχαίρι (εξοπλιστείτε με αυτό) καθώς και ένα σιδερένιο keyring όπου θα βάλετε όλα τα κλειδιά που θα βρείτε. Αφού πάρετε τα πιο πάνω, ανεβείτε τα σκαλοπάτια και κατευθυνθείτε Νότια. Απο εκεί και πέρα θα αναλάβει ο υπολογιστής. Μετά την εκτέλεση που θα δείτε, ένας απ τους φρουρούς θα σας αρχίσει στις ερωτήσεις.  Όταν τελειώσει η συνομιλία σας, κατευθυνθείτε Βόρεια προς τα τείχη της πόλης.

Πριν την πύλη, ακόμη ένας φρουρός θα σας σταματήσει για να ρωτήσει ποιος είστε. Μετά που θα τελειώσει κι αυτή η συνομιλία, περάστε την πύλη…..

Τώρα βρίσκεστε στην πόλη Tenebrae. Στα βόρεια θα βρείτε το παλάτι, στα ανατολικά είναι οι πλούσιες περιοχές και στα δυτικά οι φτωχότερες.

Κατευθυνθείτε Βόρεια και εξερευνήστε τους πύργους των φρουρών. Θα βρείτε αρκετά scrolls με μάγια τα οποία μπορείτε να πάρετε. Αν οι πόρτες είναι κλειδωμένες, μπορείτε να πηδήξετε και να σκαρφαλώσετεclimbridge στην γέφυρα που τους ενώνει και να μπείτε από πάνω. Θα βρείτε armor, potions, λεφτά (obsidian coins) και άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Θυμηθείτε κάθε κλειδί που βρίσκετε αντί να το ρίχνετε στην σάκα σας, κάνετε διπλό κλικ πάνω του και μετά κλικ πάνω στο keyring. Έτσι όλα τα κλειδιά θα περνάνε πάνω σε αυτό και κάθε φορά που βρίσκετε κλειδωμένη πόρτα, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο keyring και κλικ στην πόρτα/μπαούλο. Με αυτό τον τρόπο θα δοκιμάζονται όλα τα κλειδιά που έχετε περασμένα στο Keyring και αν έχετε το κατάλληλο κλειδί, τότε θα ξεκλειδώσει αυτό που θέλετε.

u8 palace

Προχωρείτε Βόρεια και προς το παλάτι. Μόλις φθάσετε, πριν μπείτε μέσα, πατήστε αριστερό και δεξί κλικ ταυτόχρονα ώστε ο Avatar να πηδήξει και να σκαρφαλώσει πάνω.

Προχωρείτε προς το κέντρο της οροφής μέχρι να δείτε ένα γκρίζο τετράγωνο στο πάτωμα. Περπατήστε κοντά του ώστε να ενεργοποιηθεί (θα καταλάβετε μετά το πώς λειτουργεί και το τι είναι)

Κατεβείτε απ την άλλη μεριά και συνεχίστε Βόρεια για να βγείτε απ τον χώρο του παλατιού. Μόλις βγείτε, περάστε την Ανατολική πύλη.

Το πρώτο κτίριο που θα δείτε στα αριστερά του Avatar, είναι η βιβλιοθήκη. Μπείτε μέσα και θα βρείτε τον Bentic στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο. Διαβάζοντας διάφορα βιβλία (στη βιβλιοθήκη και μη) θα μάθετε για την ιστορία του Pagan, ιστορίες, μύθους, καθώς και για μαγικά όπλα και armor τα οποία μπορείτε να βρείτε στα subplots (στα Αγγλικά)–> Ghost Armor & Slayer είναι τα 2 subplots που συνιστώ να ψάξετε.

Μπορείτε να κάνετε διάφορες ερωτήσεις στον Bentic και αφού μάθετε μερικά πράγματα για το Pagan, ρωτήστε τον πως θα μπορούσατε να φύγετε από τον κόσμο του Pagan.

Θα σας μιλήσει για τον Mythran o οποίος μένει στο Plateau. Για να πάτε εκεί, θα πρέπει να επιστρέψετε στον κεντρικό δρόμο πίσω από το παλάτι και να περάσετε από την Βόρεια πύλη.

Αφού την περάσετε, βρίσκεστε τώρα στην κοιλάδα των Βοσκών (Herdsman’s Valey). Θα πρέπει να ακολουθήσετε των χωματόδρομο και να κατευθυνθείτε Βορειοδυτικά μέχρι που να βρείτε μια σπηλιά.

Plateau/Cemetary

Αφού μπείτε στη σπηλιά, ακολουθήστε το μονοπάτι προς το νερό όπου για να περάσετε στην απέναντι όχθη, θα πρέπει να πηδήξετε από πέτρα σε πέτρα. (Συμβουλή μου να κάνετε save το παιχνίδι πριν απ το κομμάτι αυτό αφού μπορεί να πέσετε μέσα και να πεθάνει ο Avatar). Επίσης, θα πρέπει να λύσετε ένα γρίφο με μοχλούς, θα αντιμετωπίσετε Ghouls/undead και αφού βγείτε στην άλλη πλευρά, είσαστε στην περιοχή που ονομάζεται Plateau. Εκεί αφού μιλήσετε με τον Mythran, θα σας δώσει εκτός από πολλές πληροφορίες και την άδεια να πάρετε οτι θέλετε απ το σπίτι του. Θα σας δώσει επίσης ένα αντικείμενο που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη (το recall item το οποίο μπορεί να σας μεταφέρει σε όλα τα recall pads στο Pagan (σαν αυτό στην οροφή του παλατιού και αυτό που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του Mythran)).

 • Στην σπηλιά κάνοντας διπλό κλικ σε πτώματα/σκελετούς, θα βρείτε αρκετά χρήσιμα αντικείμενα και φίλτρα που μπορείτε να πάρετε.
 • Για να λύσετε τον γρίφο με τους μοχλούς, θα πρέπει να περάσετε την ξύλινη γέφυρα και να πάτε στο ερειπωμένο κτίριο. Εκεί θα πρέπει να τραβήξετε όλους τούς μοχλούς οι οποίοι δεν έχουν μπροστά τους κόκαλα ή κρανία. Μετά, θα πρέπει να επιστρέψετε πίσω και να τραβήξετε τον μοχλό στην άλλη άκρη της γέφυρας. Η σιδερένια πύλη(κάγκελα) που έκλειναν τον δρόμο στα Νότια, θα έχουν εξαφανιστεί και τώρα μπορείτε να περάσετε και να βγείτε απ την άλλη πλευρά της σπηλιάς.
 • Σκοτώστε όσα περισσότερα Ghouls μπορείτε. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αυξηθεί η δύναμη του Avatar.
 • Όταν μπείτε στο σπίτι του Mythran, τρέξτε γρήγορα προς το τέλος του διαδρόμου. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγετε τις παγίδες.
 • Στον Mythran θα πρέπει να πείτε οτι επιθυμείτε να φύγετε από τον κόσμο του Pagan (Leave Pagan). Όταν ρωτήσει αν πραγματικά το εννοείτε, πρέπει να του πείτε ναι και θα σας ενημερώσει πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μάθετε και τις 4 σχολές της Μαγείας στο Pagan. Σας λέει να πάτε πρώτα στους Necromancers οι οποίοι βρίσκονται πέρα απ την Ανατολική πλευρά της πόλης.
 • Αφού σας δώσει το recall item, πηγαίνετε στην Ανατολική πλευρά του δεύτερου πατώματος του σπιτιού του και το recall pad θα ενεργοποιηθεί. Για να χρησιμοποιήσετε το recall item, κάνετε διπλό κλικ πάνω του και έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε όποιο recall pad έχετε ενεργοποιήσει στο παιχνίδι (οι μακρινές αποστάσεις δεν θα είναι πρόβλημα τώρα).
 • Αφού σας δίνει την άδεια να πάρετε οτι θέλετε απ το σπίτι του, κατεβείτε στο πρώτο πάτωμα και ανοίξτε την πόρτα του δωματίου με τα βαρέλια. Απο τον σάκο πάρτε ότι χρειάζεστε (αν δεν έχετε πάρει το Slayer mace εξοπλιστείτε με το Korghin’s Fang) και πάρτε τα χρήματα από τον πάγκο στην είσοδο του σπιτιού.

Με τη χρήση του recall item, μεταφερθείτε στην Central Tenebrae και περάστε στην Ανατολική μεριά της Πόλης. Ακολουθήστε τον δρόμο Ανατολικά και περάστε την Πύλη που θα σας βγάλει στον Ανατολικό δρόμο. Απο δω αν κατευθυνθείτε Βόρεια, θα βρείτε το Νεκροταφείο και το Μοναστήρι με τους Necromancers (ακολουθήστε τον χωματόδρομο αφού περάσετε την Βόρεια πύλη). Αν σας επιτεθούν Ghouls, σκοτώστε τα. Στο μοναστήρι θα μιλήσετε με τον apprentice Necromancer, τον Vividos. Θα μάθετε οτι η Mordrea(αυτοκράτειρα-Tempest) έχει πάρει ένα ειδικό μαχαίρι (dagger) απ αυτούς, το οποίο χρειάζονται. Υποσχεθείτε να βρείτε το μαχαίρι και να το επιστρέψετε. Επιστρέψτε στο παλάτι και μιλήστε στην Aramina (η κοπέλα με τα άσπρα που υπηρετεί στο παλάτι). Θα σας ζητήσει να την συναντήσετε στο σπίτι της στην Ανατολική Tenebrae, όταν η ώρα θα είναι Bloodwatch.  (Για να καταλάβετε καλύτερα τις ώρες στον κόσμο του Pagan, διαβάστε ένα απ τα βιβλία των σκοπών/φρουρών γύρω απ το παλάτι). Αφού επιστρέψετε το μαχαίρι, θα δείτε μια απ τις τελετές των Necromancers, την τελετή της Αιωνιότητας (Ceremοny of Eternity) η οποία γίνεται με το μαχαίρι που φέρατε πίσω.

 • Ο Vividos θα σας πεί για τους Necromancers, το παρελθόν και για το μαχαίρι που τους πήρε η Mordea. Ρωτήστε για να γίνετε κι εσείς μέλος των Necromancers (Join them).  Συνεχίστε να ρωτάτε και όταν σας ξαναπεί για την Mordea, ρωτήστε για το μαχαίρι και υποσχεθείτε να το φέρετε πίσω.
 • Όταν βρείτε την Aramina στο σπίτι της, ρωτήστε για το μαχαίρι και υποσχεθείτε της οτι δε θα βρει τον μπελά της. Αυτή θα σας εμπιστευθεί και θα σας δώσει το κλειδί για το δωμάτιο της Mordea.
 • araminas house eastΑν δυσκολεύεστε να βρείτε το σπίτι της Aramina, πηγαίνετε στην Ανατολική Tenebrae. Εκεί ψάξτε να βρείτε ένα ξύλινο σπίτι με μια στάνη με νερό στο μπροστινό μέρος

Αν η ώρα είναι BloodWatch, Θα βρείτε την κοπέλα εκεί. Αν δεν είναι η σωστή ώρα, κοιμηθείτε για λίγο (διπλό κλικ στο bedroll) μέχρι να πάει η ώρα Bloodwatch.

 • Για να πάτε στο δωμάτιο της Mordea, πηγαίνετε στο παλάτι και μπείτε στην αίθουσα του θρόνου. Η πόρτα πιο πίσω είναι αυτή που σας βάζει στο υπνοδωμάτιο όπου η Mordea κοιμάται.  Στα αριστερά της αίθουσας θρόνου υπάρχει ένα τραπέζι με ένα ρολόι και ένα μαξιλάρι με ένα κρανίο ζωγραφισμένο πάνω του. Μετακινήστε το μαξιλάρι και πάρτε το κλειδί (προσθέστε το στο Keyring σας, όπου θα έχετε προσθέσει και το κλειδί της Aramina από πριν). Ανοίξτε την αριστερή πόρτα και μπείτε στο υπνοδωμάτιο της Μοrdea. ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ στο χαλί, πηγαίνετε γύρω του και ξεκλειδώστε την πόρτα στα αριστερά. Ξεκλειδώστε το μπαούλο και πάρτε το μαχαίρι μέσα απ το μικρότερο μπαούλο. Φύγετε προσεκτικά, χωρίς να περπατήσετε πάνω στο χαλί και πηγαίνετε πίσω στον Vividos.
 • Αφού επιστρέψετε το μαχαίρι, παρακολουθήστε την τελετή.  Ρωτήστε τον τι είναι o Necromancer και τι είναι o Scion. Δεχτείτε να γίνετε ο μαθητευόμενος(apprentice) του (και επόμενος στην σειρά για να γίνει Necromancer). Ρωτήστε τι είναι τα συστατικά/υλικά (reagents) και συμφωνήστε να του φέρετε τα συστατικά που ζητάει.
 • Μην σκοτώσετε τα Ghouls που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της τελετής!
 • Φεύγοντας απ τον Ανατολικό δρόμο (που οδηγεί στην πύλη του νεκροταφείου, συνήθως θα υπάρχουν μερικά Ghouls. Κάθε φορά να τα σκοτώνετε ώστε η δύναμη του Avatar να αυξάνεται.

Change in Rule

Καθώς επιστρέφετε πίσω στην Tenebrae, ο φρουρός στην πύλη θα σας σταματήσει για να σας πληροφορήσει οτι η Mordea έχει εκτελέσει τον Bentic και έχει φυλακίσει τον Davon!!! Είστε ύποπτος αφού μιλούσατε μαζί τους… Αφού φύγετε, επιστρέψτε στην φυλακή (κάτω απο το παλάτι) και μιλήστε με τον Devon. Θα πρέπει να πάτε και στον Mythran ο οποίος θα σας βοηθήσει…

 • Όταν μιλήσετε με τον Davon, συμφωνήστε να τον βοηθήσετε και μετά ανεβείτε στο παλάτι και ψάξτε τον Salkind. Αν δεν είναι εκεί, βρίσκετε στο σπίτι του στην Ανατολική Tenebrae (το πιο μεγάλο σπίτι με τείχος γύρω του).
 • Ο Salkind θα σας πει για το Prisoner Logbook του το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του.
 • Βρείτε το βιβλίο αυτό και διαβάστε το. Θα γράφει για ένα βιβλίο με την έρευνα του Bentic σχετικά με την Αυτοκρατορική οικογένεια και το παρελθόν της. Το βιβλίο αυτό βρίσκεται πίσω από μαγική πόρτα.
 • Για να προχωρήσετε, θα πρέπει να πάτε στον Mythran και να του πείτε οτι θέλετε να αγοράσετε scrolls. Θα σας πουλήσει το scroll το οποίο ανοίγει μαγικές πόρτες.
 • Χρησιμοποιήστε το recall item για να σας πάει πίσω στην Κεντρική Tenebrae (παλάτι) και κατεβείτε κάτω στην φυλακή όπου είναι ο Devon. Εκεί θα δείτε ένα βιβλίο μέσα σε ένα δωμάτιο χωρίς πόρτα. Χρησιμοποιήστε το scroll του Mythran και θα ανοίξει ένα κενό στον τοίχο ώστε να μπείτε στο δωμάτιο και να διαβάσετε το βιβλίο.
 • Σας συλλαμβάνουν οι φρουροί και οδηγείστε στην αποβάθρα όπου ετοιμάζονται να εκτελέσουν τον Darion. Πείτε τους οτι ο Darion είναι ο νόμιμος κληρονόμος του Θρόνου και οτι έχετε απόδειξη γι αυτό.
 • Extra: Μπορείτε να πάρετε 300 obsidian coins απ το σπίτι του Salkind. Διαβάστε (στα Αγγλικα) εδώ το κομμάτι με τίτλο EASY MONEY.

Earth

Το πρώτο σας quest σαν Apprentice Necromancer είναι να βρείτε και να πάρετε στον Vividos 2 υλικά/συστατικά: Dead man’s elbow και Executioner’s Hood. Μόλις επιστρέψετε τα υλικά στον Vividos, θα είστε στον δρόμο για να γίνετε Apprentice Necromancer. Σας εξηγεί οτι θα πρέπει να βρείτε τους αρχαίους Necromancers στις κατακόμβες, Οι οποίοι θα σας μάθουν τα spells (ξόρκια/μάγια) που θα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να επιβιώσετε τις δοκιμασίες και να μπορέσετε να επισκεφτείτε τον Τιτάνα της Γης, τον Lithos.

 • Πηγαίνετε στο κτίριο που βρίσκεται βόρεια του νεκροταφείου και εκτελέστε το ξόρκι Open Ground, όταν είστε κοντά στον πίσω τοίχο. Προσέχετε απ το φάντασμα που θα εμφανιστεί έξω απ το κτίριο αυτό.Περάστε μέσα απ την τρύπα που θα ανοίξει στον τοίχο και θα είστε στις Upper Catacombs (Άνω κατακόμβες).
 • Τραβήξτε τον μοχλό για να ανοίξετε την πόρτα. Κατευθυνθείτε στα βορειοανατολικά μέχρι να δείτε μια περιφραγμένη περιοχή με πινακίδα που να λέει DO NOT ENTER. Συνεχίστε γύρω της προς τα Βόρεια και αναρριχηθείτε επάνω από την κόκκινη κολόνα, περνώντας στην άλλη πλευρά. Τραβήξτε το μοχλό στην άλλη πλευρά για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη τις άλλες φορές που θα έρχεστε από δω. Ακολουθήστε το βόρειο τοίχο κατευθυνόμενοι Ανατολικά έως ότου δείτε ένα μικρό κτίριο με ένα ghoul..
 • Υπάρχουν μαγικές μπότες στο μπαούλο. Για να τις πάρετε θα πρέπει να πατήσετε και τα 2 κουμπιά του ποντικιού, την ώρα που υποχωρεί το έδαφος, ακριβώς πριν να βρεθείτε μέσα στην τρύπα που θα ανοίξει. Σκαρφαλώστε επάνω, σκοτώστε το ghoul και πάρτε τις μπότες. Κατόπιν, μπείτε στην τρύπα…
 • Υπάρχουν μερικά χρήσιμα reagents στα βαρέλια στα αριστερά σας. ΠΑΡΤΕ ΤΑ!!! Θα προχωρήσετε Βόρεια, δυτικά, μετά νότια και μετά προς τη δύση και θα βρεθείτε μπροστά στον πρώτο αρχαίο νεκρομάντη. Αφού χρησιμοποιήσετε το ξόρκι Death Speak θα μιλήσετε μαζί με τον νεκρομάντη. Θα μάθετε ένα νέο ξόρκι/μαγικό (spell) τη μάσκα του θανάτου Mask of Death.
 • Πηγαίνετε βορειοανατολικά και θα έρθετε σε μια κορυφογραμμή. Αναρριχηθείτε Και περάστε στην άλλη πλευρά. Αποφύγετε το Kith και τους Daemons (ή χρησιμοποιήστε το Mask of Death). Αφού περάσετε, περπατήστε προς το Βορρά και στον επόμενο νεκρομάντη όπου θα μάθετε το Rock Flesh.
 • Κάντε το Rock Flesh και πηγαίνετε Δυτικά, όπου θα σας χτυπήσει κεραυνός 3-4 φορές (δε θα πάθετε τίποτα αν κάνετε cast το Rock Flesh). Ακολουθήστε δυτική πορεία, μετά προς νότο, κατόπιν προς ανατολή για να φτάσετε στον τρίτο νεκρομάντη. Θα μάθετε το Summon Undead και θα μεταφερθείτε αλλού.
 • Θα είστε σε ένα οροπέδιο με αρκετούς Undead πέρα από το νερό (κοντά στον επόμενο νεκρομάντη. Υπάρχουν reagents στα πτώματα γύρω σας αν τα χρειαστείτε. Μπορείτε να σκοτώσετε τα ghouls και τον σκελετό, αλλά πρέπει να  πετάξετε το πτώμα του σκελετού κοντά στην άκρη, ώστε να πέσει μέσα στο νερό (Αν δεν το κάνετε θα ξανασηκωθεί για να σας επιτεθεί. Επίσης, από τον τέταρτο νεκρομάντη κι επάνω, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το Death Speak για να τους μιλήσετε. Υπάρχει ένα bug στο παιχνίδι που σας αφήνει να κάνετε αυτό) Αφού μάθετε το Grand Peace, θα μεταφερθείτε αλλού.
 • Σκοτώστε το Changeling και πηγαίνετε προς το κτίριο στη μέση της χλόης. Προτού μπείτε, υπάρχουν πολλά reagents σε αυτήν την περιοχή. Ειδικά στα μπαούλα. Όταν πάρετε οτι χρειάζεστε απ αυτά, μπείτε μέσα και θα μεταφερθείτε και πάλι….
 • Έπειτα, πηγαίνετε Ανατολικά, μετά προς Βορρά, σκοτώστε το ghoul που θα εμφανιστεί και αρπάξτε τα reagents από τον ντυμένο σκελετό. Το μπαούλο είναι παγιδευμένο. Πηγαίνετε μετά Ανατολικά, γύρω απ το νερό και θα φτάσετε σε ένα οροπέδιο. Αναρριχηθείτε επάνω (Μην πάτε πολύ κοντά γιατί θα ανοίξει το έδαφος) και αρπάξτε το μαγικό armor και τα reagents. Τρέξτε προς την ανατολή έως ότου φθάσετε στη λάβα. Πρέπει να κάνετε άλμα προς το Βορρά και έπειτα να ανεβείτε επάνω. Περπατήστε γύρω και κάνετε άλμα στο οροπέδιο που βρίσκεται μόνο του στη μέση. Τρέξτε προς τη Δύση (συστήνεται συνεχές τρέξιμο, χωρίς σταματημό) έως ότου φτάσετε στην πλατφόρμα του 5ου νεκρομάντη. Μάθετε το spell Withstand Death και θα ξανα-τηλεμεταφερθείτε….
 • Περπατήστε προς τη δύση, μετά προς Βορράς ξανά προς δύση, προς Βορρά και θα έρθετε σε ένα κτίριο που έχει ένα μοχλό. Τραβήξτε το μοχλό του κτιρίου για να ανέβει η μικρή πύλη στο Βορρά. Τραβήξτε το μοχλό πίσω απ την πύλη για να χαμηλώσετε τον τοίχο. Σκοτώστε το σκελετό με Grand Peace, και πάρτε το φιαλίδιο αίματος απ το κτίριο.
 • Συνεχιστείτε εμπρός και θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου το μονοπάτι χωρίζει. Πάρτε το αριστερό έως ότου φθάσετε σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα. Ανεβείτε επάνω και πάρτε τα συστατικά, επιστρέψτε και πάρτε το δεξί μονοπάτι. Χρησιμοποιήστε το Rock Flesh (πιο χρήσιμο από Withstand Death, και χρειάζεται λιγότερα reagens) και περάστε από το fire shooter. Μιλήστε με τον 6ο νεκρομάντη και μάθετε να δημιουργείτε Golem, καθώς και το που βρίσκετε η αίθουσα του Lithos/Mountain King. Βγείτε απ το δωμάτιο, κάνετε Grand Peace στο φάντασμα που και ανεβείτε τα σκαλοπάτια. Είστε τώρα στο ανατολικό μέρος των ανώτερων κατακομβών. Πριν κατεβείτε βεβαιωθείτε οτι έχετε αρκετά hitponts/ζωή. Θα πρέπει να πέσετε κάτω απ την προεξοχή και να κατευθυνθείτε Νότια, αποφεύγοντας τις λακκούβες (θα πέσετε στην λάβα εάν πάτε κοντά τους) και ανοίξτε την πόρτα που θα βρείτε στο κάτω σημείο. Είστε τώρα στις ανώτερες κατακόμβες 2. Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να θυμάστε, καθώς απ εδώ μπορείτε να βρείτε τις υπόλοιπες σχολές μαγείας και τους Τιτάνες στο παιχνίδι.

Έχετε μάθει όλα όσα υπάρχουν να μάθετε από τους Necromancers και τώρα ήρθε η ώρα να βρείτε τον Τιτάνα της Γης, τον Lithos. Σημείωση: Στην πρώτη έκδοση του παιχνιδιού χρειάστηκα ώρες να τα βρω αφού και οι πλατφόρμες και όλα τα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού ήταν ακόμη δυσκολότερα… Γι αυτό σιγουρευτείτε οτι έχετε την έκδοση 2.12

 • Περπατήστε Νότια. Υπάρχουν αρκετά reagents εδώ κι εκεί αν χρειάζεστε. Το πρώτο εμπόδια είναι ένα κοίλωμα με σκελετούς. Ο ευκολότερος τρόπος να περάσετε είναι να κάνετε Grand Peace στους σκελετούς και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε έπειτα, μέσω ενός στενού περάσματος προς τα Νότια (δεν μπορείτε να δείτε τον Avatar όταν περνά). Μπορεί να υπάρξει ένα φάντασμα στην άλλη πλευρά.
 • Συνεχίστε νότια έως ότου φτάσετε σε ένα μεταλλικό τοίχο που χαμηλώνει μπροστά από ένα fire shooter. Πηγαίνετε κοντά στον μοχλό και μείνετε κοντά του αφού ένα κομμάτι θα πέσει απ την οροφή. Τραβήξτε τον μοχλό και μετά ανεβείτε πάνω στο κομμάτι που έπεσε. Πηδήξτε πάνω απ τις τρύπες που υπάρχουν στο έδαφος και περάστε stonecoveπρος την πόρτα ανοίξετε την και βρίσκεστε στο Stone Cove.
 • To Stone Cove είναι μια άπειρη πηγή υλικών. Executioner Hood θα βρείτε κατά μήκος του βόρειου τοίχου. Wood θα βρείτε στο νότο, στην περιοχή με γρασίδι. Blood θα βρείτε κατά μήκος του ανατολικού τοίχου δίπλα από ένα πτώμα. Dirt γύρω από τη λίμνη στο νοτιοανατολικό σημείο. Blackmoor γύρω από τους σταλαγμίτες γύρω από τη νότια ακτή. Όταν πάρετε ένα reagent, μπορείτε να απομακρυνθείτε από το σημείο αυτό και να επιστρέψετε. Θα ξαναβρείτε το ίδιο reagent!!!
 • Σε ένα ορισμένο σημείο κατά μήκος της νότιας ακτής, θα παρατηρήσετε οτι μπορείτε να περάσετε Νότια, πηδώντας τις πέτρες. Αν θέλετε να βρείτε ένα απ τα μυθικά όπλα του παιχνιδιού, το τσεκούρι Deceiver, πηδήξτε μέχρι να φτάσετε σε ένα μικρό νησί με ένα οροπέδιο. Περάστε γύρω και κάντε άλμα στο μεγάλο νησί. Προσέχετε απ τους σκελετούς. Αναρριχηθείτε επάνω και πάρτε το Deceiver.
 • Καλέστε ένα Golem (σιγουρευτείτε οτι το καλείτε μέσα απ το χώμα/γη, και όχι απ την πέτρα) και διατάξτε το να σας ανοίξει τις πόρτες (και την πόρτα πιο δεξιά)και μπείτε στην Αίθουσα του Lithos, του Mountain King.
 • Πηγαίνετε βόρεια (αποφύγετε το Golem)και πηδήξτε πάνω απ το φαράγγι.Συνεχίστε προς Βορρά και θα φθάσετε σε ένα κτίριο. Αναρριχηθείτε από το χαμηλό τοίχο δεξιά της πύλης και τραβήξτε το μοχλό δίπλα στην καρέκλα. 3 ghouls θα εμφανιστούν. Σκοτώστε τα και βγείτε τον ίδιο τρόπο που ήρθατε.
 • tomtkngΠηγαίνετε πίσω όπου ήταν το Golem (στην αρχή της σπηλιάς), και μετά πηγαίνετε δυτικά. Θα έρθετε σε μια γέφυρα της οποίας τα κομμάτια εξαφανίζονται και ξαναέρχονται (ο μοχλός την ενεργοποίησε). Περάστε απέναντι (κάνετε save πριν ξεκινήσετε αυτό το κομμάτι και θα ταν καλό να κάνετε και κατά τη διάρκεια, μέχρι να φτάσετε στον Mountain King-Lithos.
 • Αποφύγετε το Golem, πηγαίνετε βόρεια και περιμένετε την πλατφόρμα να εμφανιστεί πριν πηδήξετε σε αυτήν. Ακολουθήστε τις πλατφόρμες που εξαφανίζονται και εμφανίζονται, γύρω προς τη δύση. Περπατήστε μετά προς το Βορρά (δείτε την πόρτα καθώς περνάτε, θα έρθετε πίσω εδώ μόλις πάρετε το κλειδί)και εδώ θα πρέπει να περάσετε μέσα από ένα λαβύρινθο με αόρατα τείχη, τα οποία σας χτυπάνε με ενέργεια αν περάσετε από μέσα τους. (Χρησιμοποιήσετε τα μανιτάρια –ρίξτε τα μεταξύ δυο κολόνων για να δείτε που υπάρχει πεδίο και αποφύγετέ τα). Σιγά σιγά, θα φτάσετε στο τέλος του λαβύρινθου (προς Βορρά).  Πάρτε το κλειδί και το Gem of protection απ το μπαούλο και επιστρέψτε πίσω στην πόρτα (που λέγαμε πριν). Το Gem θα σας προστατεύσει από τα energy fields.
 • Ξεκλειδώστε την πόρτα (αποφύγετε τα Golem/Kith κτλ που θα εμφανιστούν) και πηγαίνετε προς τη δύση . Προσέξτε τα κόκκινα μανιτάρια (κάνουν έκρηξη αν τα πατήσετε) και μετά Βόρεια προς την ακτή. Μυστικό: Αντί να περάσετε απέναντι πηδώντας από πέτρα σε πέτρα, πηγαίνετε δυτικά κατά μήκος της ακτής ώσπου ο Avatar να μην φαίνεται στην οθόνη. Κάνετε περίπου 7 ΜΙΚΡΑ βήματα(δυτικά) και πηδήξτε προς το σημείο το οποίο φαίνεται, κατά μήκος του δυτικού τοίχου. Αν καταφέρετε να πηδήξετε εκεί, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της ακτής προς την απέναντι πλευρά.
 • Ανεβείτε τα σκαλοπάτια και προχωρήστε προς Βορρά ώσπου να δείτε έναν ψηλό σταλαγμίτη δίπλα στο δυτικό τοίχο. Υπάρχει ένα στενό πέρασμα στα δυτικά. Ακολουθήστε το και πηγαίνετε νότια (μπορεί να υπάρξουν μερικά changlings γύρω) μέχρι να βρείτε ένα μπαούλο. Μέσα, κάτω από το αριστερό κόκκινο φίλτρο, είναι ένα κλειδί. Πάρτε το και επιστρέψτε πίσω μέσω του στενού περάσματος. 20 βήματα προς το Βορρά αργότερα, υπάρχει ακόμη ένα πέρασμα στα δυτικά. Μπείτε και ακολουθήστε το.
 • Προχωρήστε δυτικά και θα έρθετε τελικά σε ένα σημείο όπου πρέπει να πηδήξετε για να περάσετε απέναντι. Πηδήξτε από πέτρα σε πέτρα μέχρι να πάτε απέναντι και ξεκλειδώστε την πόρτα. Συνεχίστε βόρεια και έπειτα δυτικά (μην σταματήσετε εκτός αν θέλετε σας χτυπήσει κάποιο κομμάτι που πέφτει στο κεφάλι) και θαxmovingplat φτάσετε σε αιωρούμενες πλατφόρμες(στην πρώτη έκδοση του παιχνιδιού αυτές οι πλατφόρμες δεν ήταν σταθερές και πήγαιναν με ταχύτητα δαιμονισμένου…). Περάστε απέναντι και πηγαίνετε προς νότο πρώτα. Πηγαίνετε μέχρι κάτω (Θα δείτε ένα σύμβολο “F” πάνω σε μια πέτρα – ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΕΠΑΝΩ – θα σας στείλει πίσω στην αρχή του Hall και θα πρέπει να ξανάρθετε απ την αρχή εδώ)περπατήστε κοντά στο recall pad για να το ενεργοποιήσετε. Επιστρέψτε στο Βορρά και ετοιμαστείτε να μιλήσετε με τον Lithos.
 • Χρησιμοποιήστε το recall item για να πάτε πίσω στην Central Tenebrae και πηγαίνετε στο νεκροταφείο για να μιλήσετε στον Vividos. Πέστε του ότι ο Lithos σας είπε για την Lothian και οτι πρέπει να να την κάνετε Inter. Θα σας δώσει τις οδηγίες και ένα νέο κλειδί. Σιγουρευτείτε ότι έχετε χώρο στο σακίδιό σας για το νέο κλειδί. Inter Lothian χρησιμοποιώντας το Key of the Scion. Θα βρείτε το σώμα της έξω από το μοναστήρι Vividos στην άνω δεξιά γωνία. Επιστρεψτε στον Vividos για να μάθετε περι του προσκυνήματος σας στον τόπο γεννήσεως του Moriens (Pilgrimage to the Birthplace of Moriens)

Zealan Shrine

Αρχίζετε το pilgrimage στο birthplace of Moriens. Φθάνετε τελικά εκεί και ανακαλύπτετε την είσοδο στον ναό των Zealands. Βρίσκετε σε ένα βιβλίο κοντά στην είσοδο και διαβάζετε πώς οι αρχαίοι (ancients) έβαλαν εμπόδια, ώστε μόνο οι άξιοι να μπορέσουν να μπούν και να μιλήσουν στις θεοτητές τους. Το pilgrimage τελικά, οδηγεί τον Avatar στο  να ανακαλύψει ένα πεπρωμένο που λίγοι θνητοί θα μπορούσαν να ονειρευτούν!

 • Επιστροφή στις άνω κατακόμβες μέσω του κτιρίου βόρεια του μοναστηριού του Vividos. Ακολουθήστε την ίδια πορεία που κάνατε για να φτάσετε στο μικρό κτίριο που σας πήγε στους Necromancers. Θα βρείτε ένα κτίριο με μια πόρτα και  πινακίδα η οποία θα λέει “Bithplace of Moriens”. Χρησιμοποιήστε το Key of the Scion για να ξεκλειδώσετε την πόρτα και μπείτε μέσα..
 • Μόλις μπείτε, στα δεξιά σας είναι ο τόπος γεννήσεως του Moriens. Στα δυτικά της εισόδου είναι ένας σκελετός με ένα Restore to Sight scroll. Σκοτώστε τα ghouls που θα εμφανιστούν και χρησιμοποιήστε το scroll. Ένα μπαούλο θα εμφανιστεί. Πάρτε οτι θέλετε από αυτο και πηγαίνετε πίσω και προς το Βορρά. Σε ένα πτώμα εκεί θα βρείτε ένα βιβλίο για τους Zealans που περιέχει ένα κομμάτι της ιστορίας τους και μια αναφορά στους ναούς (Shrines) που έχτισαν. Υπάρχει επίσης ένα scroll που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ναού λάρνακας. Ανοίξτε τις πόρτες και θα βρίσκεστε στο ναό των Zealans.
 • Γρίφος μοχλών μπαούλου: Κατευθυνθείτε βόρεια, έπειτα δυτικά μετά από τις σιδερένιες κινούμενες σφαίρες. Συνεχίστε ανατολικά και θα φτάσετε σε ένα δωμάτιο με ένα μπαούλο στη μέση. Τραβήξτε τους μοχλούς με αυτή την σειρά: Δύση, Βορράς, Ανατολή, Δύση. Ανοίξτε το μπαούλο αφού τα κάγκελα από σίδερο κατεβούν και πάρτε το κλειδί.
 • Ξεκλειδώστε την πόρτα στο Βορρά και πηγαίνετε Βόρεια, μετά προς ανατολή, μετά προς το νότο και μετά προς τη δύση. Θα βρείτε ένα μπαούλο (έχει παγίδα – σιγουρευτείτε οτι έχετε αρκετά hit points ή Trap Destruction Scroll). Ανοίξτε το και πάρτε το Skull of Quakes (θα ανακαλύψετε τι να κάνετε με αυτό αργότερα). Υπάρχουν μερικά reagents στην περιοχή. Πηγαίνετε πίσω στην πλατφόρμα μοχλών και πηγαίνετε προς τη δύση. Πάρτε το βόρειο δρόμο και θα φτάσετε σε έναν λαβύρινθο σιδερένιων φρακτών.
 • Λαβύρινθος φρακτών: Προσπαθήστε να φτάσετε στο πέτρινο κομμάτι στη μέση. Αν όταν πηγαίνετε κοντά σε ένα φράκτη αυτός κλείνει, απομακρυνθείτε μέχρι να ανοίξει και σιγά σιγά θα φτάσετε το πέτρινο κομμάτι. Ανεβείτε επάνω, περπατήστε στην Βορειοδυτική του γωνιά και πηδήξτε στην άλλη πλευρά.
 • Γυρίστε προς τη δύση και μετά προς Νότο. Αναρριχηθείτε επάνω στην προεξοχή που θα βρείτε και συνεχίστε Δυτικά. Πηδήξτε απέναντι (πάνω απ το νερό)και ο στρίψτε Δεξιά στο πρώτο κομμάτι που θα δείτε να ανοίγει δεξιά. Θα είστε μπροστά από έναν τάφο. Χρησιμοποιήστε τα reagents και το σακούλι) για να δημιουργήσετε ένα Open Ground Spell και χρησιμοποιήστε το. Κατεβείτε μέσω της τρύπας και πηγαίνετε νότια, έπειτα δυτικά (περνάτε από μια καμάρα) και έπειτα ανατολικά, για να φτάσετε σε μια πλατφόρμα με βόλους (marbles).
 • Γρίφος Μarble: Μετακινήστε το κρανίο Βορειότερα και ανεβείτε επάνω του. Πάρτε έναν απ τους βόλους και ρίξτε τον στη γωνία της πέτρινης υψωμένης πλατφόρμας που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πύλης. Η σιδερένια πύλη θα χαμηλώσει.
 • Πάρτε τα 2 κλειδιά, τα reagents, και το οτι άλλο θέλετε από αυτήν την περιοχή. Οι μοχλοί δουλεύουν τις πατφόρμες σαν ανελκυστήρες έτσι εσείς μόλις τους τρβήξετε, μπορείτε να περάσετε απο κάτω και να πάρετ τα κλειδιά και οτι άλλο χρήσιμο υάρχει (obsidian coins, reagents). Εάν θέλετε να ανεβείτε πιο πάνω, τότε βγείτε πάνω σε μια απ τις 2 πλατφόρμες και ανναριχιθείτε. Σταθείτε στη γωνία και κάντε άλμα για να περάσετε πάνω απ την ακτίνα.
 • Γρίφος σκαλοπατιών: Χρησιμοποιώντας το ρολόι κινείτε τα κομμάτια σκαλοπατιών πάνω-κάτω. Ο στόχος είναι να γίνει μια πλήρης σκάλα στη μέση για να ανεβείτε επάνω. Τοποθετήστε το ρολόι στις πλατφόρμες (που αριθμούνται 1, 2, 3 από αριστερά προς δεξιά) με την ακόλουθη σειρά: 3,1 – 3,2 – 1,2 – 3,1 – 2,3 – 2,1 – 3,1 – 3,2 – 1,2 – 1,3 – 2,3 – 1,2 – 3,1 – 3,2 – 1,2
 • Μόλις δημιουργηθεί η σκάλα στο μέσο, αφήστε το ρολόι στην μεσαία πλατφόρμα και ανεβείτε. Θα χρειαστεί να κάνετε ένα Rock Flesh ή Withstand Death spell πριν να περάσετε από την ακτίνα. Ξεκλειδώστε την πρώτη μεγάλη πόρτα και περάστε και από τις διπλές πόρτες. Κάτω απ τον σκελετό (όχι στο πτώμα) θα  βρείτε ένα κλειδί. Αυτό το κλειδί ξεκλειδώνει όλες τις χαμηλές πόρτες στην περιοχή του ναού. Επιστρέψτε έξω απ την αίθουσα και ανοίξτε τις πόρτες στον ανατολικό τοίχο. Πηγαίνετε νότια σε μια άλλη πόρτα. Ξεκλειδώστε την και θα είστε έξω, στην άλλη πλευρά του γρίφου των σκαλοπατιών. Χρησιμοποιήστε αυτήν την πορεία όταν θα επιστρέψετε στο ναό αργότερα.
 • Επιστρέψτε περνώντας απο την πλατφόρμα με τους βόλους πάλι, αλλά αυτή τη φορά στραφέιτε προς το Νοτο όπου υπάρχει μια κοντή πόρτα . Πηγαίνετε και πάρτε την ασπίδα των Zealans (Ceremonial Zealan Shield). Eπιστρέψτε στο ναό και τοποθετήστε την στο βωμό για να μιλήσετε στις 3 θεότητες των Zealan. Θα σας πουν  τι πρέπει να πάρετε απο το δωμάτιο που βρίσκεται πίσω τους.
 • Χρησιμοποιήστε το scroll του Mythran (Secret Doors/Dispelling Magical Portals- παρά τα όσα λέει ο Mythran το scroll έχει ατελείωτες χρήσεις) στην πόρτα. Πηγαίνετε κατευθείαν και είτε σκοτώστε τον Κhumash-Gor παλεύοντας ή χρησιμοποιώντας ένα GrandPeace spell. Το φάντασμα θα αφήσει πίσω το σπαθί του (Scimitar khumash-Gor). (Εάν έχετε το τσεκούρι Deciever, είναι καλύτερο από αυτό το σπαθί). Σε ένα από τα μικρά κιβώτια πίσω από το θρόνο είναι το Blackrock fragment – Obelisk tip (Ένα μαύρο τρίγωνο). Πάρτε το και επιστρέψτε στην κύρια αίθουσα του ναού για να μιλήσετε στις θεότητες και να μάθετε το πεπρωμένο του Avatar.

Air

Αφήνετε τον ναό γνωρίζοντας οτι έχετε μπροστά σας έναν δύσκολο δρόμο. Γνωρίζετε οτι πρέπει να νικήσετε τουσ Τιτάνες και να πάρετε τη δύναμή τους. Επίσης αναλογιστείτε αυτά που έιπε ο Mythran, οτι πρέπει να μάθετε όλες τις σχολές μαγείας στο Pagan. Μέχρι τώρα μάθατε οτι ήταν να μάθετε απ τους Necromancers και τη σχολή της μαγείας της Γής. Μένουν οι άλλες 3 (2 στην ακρίβεια αφού Tempestry/μαγεία του νερού είναι κληρονομική και την έχει μόνο ο Devon, άρα δεν μαθαίνεται) για να μάθετε, οπότε κατευθήνεστε στο Argentrock Isle για να μάθετε την σχολή του Αέρα – Theurgy – και να γίνετε healer.

 • Αφήστε τον ναό των Zealan και επιστρέψτε στις ανώτερες κατακόμβες. Πηγαίνετε προς την ανατολή και λίγο προς νότο. Ψάξτε για μια κόκκινη τρύπα στη ανατολική πλευρά ενός τοίχου. Διπλό κλικ στο Skull of Quakes και στοχεύετε στην κόκκινη τρύπα. Το έδαφος θα ταρακουνηθεί, η οθόνη θα γίνει μαύρη, και όταν συνέλθετε θα δείτε μια τρύπα στο έδαφος. Περπατήστε κάτω και μπείτε από την πόρτα για να ενεργοποιήσετε ένα Recall Pad. Μετά από αυτό, πηγαίνετε στις ανώτερες κατακόμβες 2 και ακολουθήστε την προηγούμενη πορεία (που κάνατε προς Stone Cove) στις γέφυρες που περνάνε πάνω απ νερό. Αμέσως μετά από τη δεύτερη γέφυρα είναι μια πόρτα στην ανατολή. Την ξεκλειδώστε με το κλειδί του Scion και μπαίνετε μέσα. Αφότου βγείτε στην άλλη πλευρά, πηγαίνετε πέρα από τη γέφυρα στα Βόρεια και θα βρίσκεστε τώρα στο νησί Argentrock.
 • Ενεργοποιήστε το recall pad που βρίσκετε Βορειοδυτικά της γέφυρας, κοντά σε μερικούς σταλαγμίτες. Βρείτε τον Xavier. Φοράει μια μπλε φανέλα και γκρίζο παντελόνι. Μπορεί να τον βρείτε είτε έξω, μπροστά από την είσοδο, είτε θα είναι στο σπίτι του που είναι κατά μήκος της βόρειας πλευράς μέσα στην περιτοιχισμένη περιοχή. Θα σας πει τα του νησιού και για την Τίτανα Stratos. Να του πείτε εσείς οτι θέλετε να γίνετε enlightened και θα σας πει για τα 2 πρώτα τεστ/δοκιμασίες που θα πρέπει να περάσετε για να σας δεχτούν. Για να περάσετε τη δοκιμασία της Σοφίας (Test of Wisdom), θα πρέπει να διαβάσετε τα βιβλία στο πρώτο όροφο του μεγάλου μοναστηριού. Απαντήστε σωστά σε 5 ερωτήσεις του Xavier και είστε έτοιμοι για τη δοκιμασία #2.
 • Για την 2η δοκιμασία:airtest2 Βγείτε απ την πίσω μεριά του μοναστηριού και περπατήστε μέχρι τους βράχους. Βρείτε το μικρό οροπέδιο με το σύμβολο του αέρα σε αυτό, αναρριχηθείτε επάνω του και περπατήστε στο κέντρο. Η Stratos θα εξετάσει την ισορροπία σας. Προσπαθήστε να μείνετε στο κέντρο του βράχου, χωρίς να πέσετε, για να περάσετε την δοκιμασία αυτή.
 • Επιστρέψτε στον Xavier σας λέει να μιλήσετε στον Stellos. Ο Stellos είναι είτε στο σπίτι του στη νότια γωνία της περιτοιχισμένης περιοχής ή στο μοναστήρι. Φοράει μια άσπρη τήβεννο και κρατάει ένα μεγάλο ξύλο (staff). Μιλήστε μαζί του και θα μάθετε περισσότερα για το Argentrock και την Stratos. Πέστε του ότι περάσατε τις 2 δοκιμασίες και θα σας πει το επόμενο βήμα: Να φτιάξετε τα foci σας. Θα σας δώσει ένα κλειδί για να ανοίξετε την πόρτα στις κατακόμβες, κάτω από το μοναστήρι, για να πάρετε κομμάτια από ασήμι και να τα πάτε στον Korick (blacksmith)στην Δυτική Tenebrae για να σας φτιάξει τα foci. Η είσοδος για τις κατακόμβες βρίσκεται στο πίσω μέρος του μοναστηριού.
 • Αφού κατεβείτε, ανοίξτε την πόρτα που θα βρείτε με το κλειδί που σας έδωσε ο Stellos. Υπάρχουν πολλά Potions και scrolls σε αυτές τις κατακόμβες. Περάστε από τις ηλεκτρικές πύλες. Πηγαίνετε γύρω στα νότια αποφεύγοντας τα πλάσματα. Το βόρειο μονοπάτι έχει fire shooters. Στο Βορρά θα δείτε ένα κτήριο. Εάν θέλετε ακόμη ένα μυθικό όπλο (Protector Sword, επίσης γνωστό ως Nedra Needle σε ένα βιβλίο), τότε χρησιμοποιήστε το scroll “Dispell Magical Portals και μια πόρτα θα ανοίξει στο κτίριο, μπείτε και πάρτε το. Το ασημένιο μετάλλευμα βρίσκεται όλο πέρα από τις σπηλιές. Το περισσότερο από αυτό είναι σε μια μεγάλη ανοιχτή περιοχή στα νότια. Πρέπει να περπατήσετε μέσω ενός μονοπατιού που δεν πολυφαίνεται για να πάτε στην περιοχή αυτή. Εδώ είναι μερικά screenshots που δείχνουν που θα βρείτε το ασημένιο μετάλλευμα (silver ore). Χρησιμοποιήστε το recall item στην Central Tenebrae μόλις μαζέψετε τουλάχιστον 8 κομμάτια. Πηγαίνετε στον Korick στη δύτική Tenebrae. Είναι εκεί όταν η ώρα είναι Bloodwatch. Βάλτε τον να σας φτιάξει ένα foci απο το κάθε είδος. Να είστε προσεκτικόι γιατί αν του το ζητήσετε, θα κάνει περισσότερα από ένα foci του ιδίου είδους. Χρειάζεστε μόνο ένα από το κάθε ένα. Μόλις τα φτιάξει και έχετε και τα 8, recall στο Argentrock. Τοποθετήστε κάθε foci στον βωμό στο κέντρο του μοναστηριού για να την ενεργοποιήσει η Stratos.
 • Μιλήστε με τον Stellos. Θα σας πει την επόμενη δοκιμασία. Επιστρέψτε κάτω από το μοναστήρι και πηγαίνετε αυτή τη φορά Βόρεια.  Θα δείτε ένα τραυματισμένο Torax στην απέναντι πλευρά. Κάντε ένα Αerial Servant για να τον φέρετε κοντά σας και μετά γιατρέψτε τον με το Healing focus.  Πηγαίνετε πίσω στον Stellos όταν τελειώσετε. Θα μάθετε ότι ένα απ τα Focus του Xavier έχει κλαπεί. Ψάξτε να βρείτε τον Torwin (στο μοναστήρι ή στο σπίτι κοντά στην πίσω έξοδο του μοναστηριού) και μιλήστε μαζί του. Ο πατέρας του ήταν αυτός που αποκεφαλίστηκε απ την Mordea στην αρχή του παιχνιδιού. Μιλήστε ξανά με τον Xavier και μετά στον Stellos. Κατά τη συζήτηση με τον Xavier και αργότερα με τον Stellos, σιγουρευτείτε ότι θα τους πείτε πως έχετε συναντήσει όλους άλλους. Μετά μιλήστε στον Cyrrus. Αφότου μιλήσετε μαζί του μια φορά, κάντε Hear Truth spell με το κατάλληλο focus (αλυσίδα) και μιλήστε του πάλι για τον Torwin. Θα μάθετε ότι είναι στο Windy Point. leap of faithΠηγαίνετε εκεί για να βρείτε τον Torwin (είναι κοντά στο σημείο της 2ης δοκιμασίας). Αφότου δείτε τι θα γίνει, πάρτε το focus και το δαχτυλίδι και μιλήστε στον Xavier και μετά στον Stellos.  Σας λέει να επιστρέψετε στο Windy Point και να κάνετε ένα Leap of Faith. Σταθείτε μεταξύ των 2 κολόνων και πηδήξτε!!! Πηγαίνετε από πέτρα σε πετρά προς τα βορειοδυτικά και θα φτάσετε στην Stratos. Μάθετε για το Breath of Wind και πάρτε το τελευταίο focus σας από την Τιτάνα του Αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος να επιστρέψετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Recall Item στο Argentrock. Μιλήστε ξανά στον Stellos και θα σας συγχαρεί που έχετε ολοκληρώσει την εκπαίδευση σας και έχετε γίνει Healer. Θα σας πει επίσης που βρίσκεται το Breath of Wind….
 • Έχετε μάθει μέσα από την εκπαίδευση σας σαν Adept, ότι η αλήθεια είναι πάντα σωστή, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη και επίπονη μπορεί να είναι είναι. Πάρτε το δαχτυλίδι του Torwin στη μητέρα του, Rhian, στην ανατολική Tenebrae. Είναι είτε στο σπίτι της που είναι στα δυτικά της μεγάλης πηγής στο κέντρο της πόλης, ή περπατά γύρω από εκείνη την πηγή.

Water

Αποφασίζετε να επισκεφτείτε την Hydros στο υπόγειο σπίτι της, στην λίμνη Carthax. Ξέροντας οτι είναι παγιδευμένη εδώ, δεν έχετε κανέναν φόβο και περπατάτε μέχρι να φτάσετε στο κέντρο του σπηλαίου. Την ρωτάτε για το δώρο του Tempestry. Συμφωνεί να σας το δώσει εάν της κάνετε μια μικρή χάρη. Αφού της κάνετε τη χάρη, μαθαίνετε μερικά πράγματα για την αληθινή φύση ενός Τιτάνα…

 • Επιστροφή στις ανώτερες κατακόμβες μέσω του recall item Και πηγάινετε στις ανώτερες κατακόμβες 2. Περάστε τις γέφυρες και από το στενό μονοπάτι. Πηγαίνετε στο νοτιοανατολικό σημείο αμέσως μετά από το στενό πέρασμα/μονοπάτι. Μπορεί να υπάρχει ένα κοίλωμα λάβας εδώ. Πηδήξτε απο πάνω και συνεχίστε στα Νοτιοανατολικά, μέσω ενός άλλου στενού περάσματος, έως ότου φτάσετε σε μια ηλεκτρική πύλη. Περάστε την και μετά πηγαίνετε στο νότο όπου υπάρχει μια πύλη και ένας διακόπτη. Τραβήξτε το μοχλό για να χαμηλώσετε την πύλη, ξεκλειδώστε την πόρτα με το κλειδί του Scion και φτάσατε στη λίμνη Carthax!!! carthax lake
 • Ενεργοποιήστε το recall pad.
 • Πηγαίνετε προς νότο, μέχρι το τέλος. Εκεί που φαίνεται να υπάρχει άνοιγμα προς το Βορρά, θα βρείτε μια πέτρινη γέφυρα. Ανεβείτε επάνω και περάστε στο μέσο του δωματίου (ίσως χρειαστεί να πηδήξετε σε άλλες γέφυρες, μέχρι να περάσετε στο μέσο, όπου το κομμάτι αυτό είναι άσπρο. Πηγαίνετε στο κέντρο, και μιλήστε στη Hydros. Σας λέει τι χάρη θέλει να της κάνετε.
 • Πηγαίνετε πίσω όπως ήρθατε (απ τις γέφυρες) και ακολουθήστε το νότιο τοίχο, με κατεύθυνση προς τη Δύση. Θα φτάσετε σε μια σπηλιά. Μπείτε μέσα και τρεξτε δίπλα απ το troll, και μπείτε στην σπηλιά που θα δείτε μπροστά σας. Συνεχίστε προς τη δύση έως ότου φτάσετε σε ένα troll. Μπορείτε να σκοτώσετε το troll αν το κάνετε να κινηθεί προς τη φωτιά (είναι εντελώς χαζο). Υπάρχουν μερικά νομίσματα σε μια τσάντα σε ένα από τα βαρέλια και μαγικά armguards σε έναν σκελετό κοντά στο ξίφος.
 • Επιστρέψτε (ανατολικά) έπειτα Βορεια σε ένα τοίχο με μεγάλα καρφιά. Αναρριχηθείτε εκεί που υπάρχει άνοιγμα. Πηγαίνετε βόρεια σε έναν άλλο τοίχο. Τραβήξτε τον μοχλό για να χαμηλώσετε την πύλη και να αναρριχηθείτε επάνω. Τρέξτε δίπλα απ το troll, και καθώς πλησιάζετε την επόμενη πύλη, θα χαμηλώσει. Εάν δεν έχετε βρεί ακόμη, υπάρχουν μαγικές μπότες στο Βορρά.
 • Στραφείτε νότια μετά από την πύλη, μετά δυτικά, βόρεια και τέλος προς ανατολή σε μια πέτρινη καμάρα. Περάστε από την καμάρα και στα Βόρεια θα βρείτε τον τάφοalxgrv και θα πρέπει να κάνετε cast Open Ground spell. Recall πίσω στη λίμνη Carthax και θα δείτε τις θύελλες Που έχει αρχίσει να προκαλεί η Hydros. Μιλήστε στην Hydros πάλι και μάθετε οτι σας έχει κοροϊδέψει. Recall πίσω στην Central Tenebrae και μιλήστε στον Devon (στο παλάτι).  Πείτε του τι έχετε κάνει. Θα προτείνει διστακτικά για το που πρέπει να πάτε μετά. Θα σας πεί να πάτε στους Sorcerers.

Fire

Μετά που θα ελευθερώσετε την Hydros, σκέφτεστε ότι ίσως οι Sorcerers (μάγοι/ακόλουθοι της Φωτιάς και του Τιτανα Pyros) μπορεί να σας βοηθήσουν. Η μαγεία της φωτιάς  είναι επίσης τελευταία που πρέπει να μάθετε προκειμένου να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τους Τιτάνες και να φύγετε από τον κόσμο του Pagan. Στο δρόμο σας προς το Sorcerer’s Enclave, ο Beren σας προειδοποιεί οτι οι Μάγοι/Sorcerers είναι ευέξαπτοι και να προσέχετε. Μπαίνετε στο άντρο των Sorcerers και μετά από μια απόφαση που πρέπει να πάρετε και έναν θάνατο, ανοίγεται θέση για έναν νέο μάγο της φωτιάς. Σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε τη θέση αυτή. Άλλη μια φορά περνάτε απο δοκιμασίες που θα δείξουν εάν είστε αντάξιοι για να γίνετε μάγος της φωτιάς.

 • Recall στη λίμνη Carthax και βγείτε απ τη σπηλιά, στις ανώτερες κατακόμβες 2. Θα πάτε Βόρεια, μέσα από μια ηλεκτρική πύλη. Περπατήστε γύρω, προς την ανατολή σε μια πύλη με δύο τοίχους μετάλλων μπροστά της. Εάν κοιτάξετε καλά στον ανατολικό τοίχο, θα δείτε ένα διακόπτη (δε πολυφαίνεται). Είναι δύσκολο να τον δείτε, αλλά είναι εκεί. Τραβήξτε αυτό τον διακόπτη, και μια άλλη πόρτα θα ανοίξει. Περπατήστε ευθεία προς την άκρη της λάβας και ο Beren θα σας μιλήσει. Χρησιμοποιήστε το Air Walk και πηδήξτε εκεί που βρισκόταν ο Beren όταν άρχισε να σας μιλάει (την πρώτη φορά).  Πηγαίνετε γύρω στη νότια πλευρά. Πηγαίνετε προς τη δύση και πηδήξτε πάνω απ το νερό. Πηγαίνετε προς την ανατολή και μόλις βρεθείτε μπροστά από μια προεξοχή, ανεβείτε και μπείτε στη σπηλιά. Τώρα είστε στο Sorcerers Enclave ή αλλιώς στο Daemon’s Crag.
 • Περπατήστε νότια και μετά ακολουθήστε το δρόμο που πάει προς την ανατολή και ενεργοποιήστε το Recall Pad.
 • Περπατήστε απέναντι (στη δύση) στο σπίτι της Bane. Μπείτε και ρωτήστε για Enclave, Morgaelin, current Sorcerers, Acolytes, the First Acolyte και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ρωτήστε για Truenames. Συμφωνήστε με αυτά που θα σας πει και μάθετε το Truename της. Πηγαίνετε μετά δυτικά στο σπίτι του Vardion (First Acolyte). Πέστε του, ότι πηγαίνετε όπου θέλετε και μετά απολογηθείτε. Ρωτήστε για τον Fisrt Acolyte, τις συναλλαγές με Tenebrae (πείτε Shrewd Bargain) και οτι άλλο θέλετε. Συμφωνήστε με οτι σας πει και πάρτε το Truename του. Αποκαλύψτε το Truename που θέλετε (σε έναν απ τους 2) και ο άλλος θα πεθάνει. Ο Malchir εμφανίζεται. Συμφωνήστε με την προσφορά που θα σας κάνουν.
 • Πάρτε το κλειδί από τον First Acolyte και πηγαίνετε στη βιβλιοθήκη (στη γωνία στα Βορειοδυτικά). Διαβάστε τα βιβλία και όταν είστε έτοιμοι να εξεταστείτε, θα πάρετε 3 από κάθε reagent (εκτός από Daemon bone), τρία από κάθε κερί, όσα focus/talisman βρείτε στη βιβλιοθήκη και επιστρέψτε στον First Acolyte. Προτού να δώσετε την εξέταση, μπορείτε να τον/την ρωτήσετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τα τελετουργικά μαγείας. Η πιο χρήσιμη πληροφορία είναι όταν σας παρουσιάζει με ονόματα κάθε ένα από τα σημεία πεντάλφας. Η Βane και ο Vardion έχουν reagents και focus στα σπίτια τους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συμφωνήστε να δώσετε την εξέταση και να προετοιμάσετε Flame Bolt, Flash, και Endure Heat. Εάν φύγετε απ το σπίτι οποιαδήποτε στιγμή, η δοκιμασία ακυρώνεται και θα πρέπει να την ξανακάνετε απ την αρχή.

Μόλις περάσετε την πρώτη δοκιμασία γίνεστε Disciple. Η επόμενη δοκιμασία βρίσκεται στο Obsidian Fortress. Θα συναντήσετε κάποιο παλιό γνώριμο…. Στο Fortress, οι πινακίδες θα σας λένε για το ποιο ξόρκι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά για να περάσετε με επιτυχία από τα 4 μέρη και να πάρετε και τα 4. Μόλις έχετε όλα τα σύμβολα, επιστρέφετε στο κεντρικό σημείο και περνάτε την τελευταία σας δοκιμασία.

 • Ο First Acolyte θα σας στείλει στο Obsidian Fortress για να συναντήσετε τον αρχι-μάγο, τον Malchir. Ακολουθήστε το δρόμο προς τη δύση μέχρι κάτω, και  πηγαίνετε πέρα από τις γέφυρες. Οι πόρτες θα ανοίξουν αυτόματα. Πηγαίνετε κατευθείαν και θα βρείτε τον Malchir για πρώτη φορά. Τρέξτε δίπλα από τους Daemons που καλεί ο Malchir και μπείτε στην επόμενη περιοχή.
 • Μην επιτεθείτε ή κάνετε Banish στο Daemon σε αυτήν την επόμενη περιοχή. obsidianfortresspentagramΜιλήστε μαζί του και  θα ανακαλύψετε ότι είναι ο μόνος μάγος- Daemon και είναι ένα μέρος της δοκιμασίας στο Obsidian Fortress. (Εκείνοι που έχουν παίξει Ultima 7, θα αναγνωρίζουν τον Arcadion από το Forge of Virtue και το Serpent’s Isle αλλά αυτός δεν θα σας αναγνωρίσει). Από τον Arcadion, μάθετε τι πρέπει να κάνετε στο Obsidian Fortress προκειμένου να μπορέσετε να επιβιώσετε και να συναντηθείτε με τον Malchir για την τελική δοκιμασία. Προετοιμάστε τα ακόλουθα ξόρκια, χρησιμοποιώντας την πεντάλφα του Arcadion: Extinguish, Ignite, Armor of Flames, Explosion, Summon Daemon και Banish Daemon. Αφού τα ετοιμάσετε, περπατήστε στο κέντρο της πλατφόρμας στο πίσω μέρος του δωματίου.
 • Extinguish: Περπατήστε προς το νότο από την κεντρική πλατφόρμα, γυρίστε προς τη δύση, έπειτα νότια. Θα έρθετε σε μια πινακίδα που λέει, «An Flam, Extinguish». Περάστε από τα κόκκινα μανιτάρια και θα φτάσετε σε ένα φλεγόμενο pentagram με ένα μαγικό Κράνος στη μέση. Κάνετε Extinguish στον εαυτό σας και θα σβήσουν όλες τις φλόγες. Πάρτε το κράνος και το σύμβολο και επιστρέψτε στο διάδρομο αμέσως μετά από την πινακίδα.
 • Γυρίστε προς τη δύση, έπειτα κατευθυνθέιτε προς Βορρά. Η πρώτη στροφή στη δύση σας οδηγεί σε έναν τρελλό μάγο. Μπορείτε να τον σκοτώσετε και να χρησιμοποιήσετε την πεντάλφα του για να ετοιμάσετε ξόρκια που ξεχάσατε να προετοιμαστείτε για τη δοκιμή.
 • Endure Heat: Συνεχίστε στο Βορρά και αφού περάσετε μέσα από εχθρούς και στραφείτε δυτικά, θα δείτε μια πινακίδα που γράφει, «Sanct Flam, Endure Heat». Παλέψτε ή χρησιμοποιήστε Grand Peace στους undead της περιοχής. Περνάτε μέσω του λαβυρίνθου των σταλαγμιτών και των πετρών προς τη δύση και θα έρθετε σε ένα άνοιγμα με λάβας από κάτω. Κάνετε Endure Heat και κατεβείτε κάτω, επάνω στη λάβα. Περπατάτε/πηδάτε ΜΟΝΟ πάνω στην πορτοκαλιά λάβα. Πάτε προς το νότο και θα βρείτε μια προεξοχή στη δύση με ένα daemon κοντά σε ένα μπαούλο. Κάνετε Banish τον Daemon και ανεβείτε επάνω. Πάρτε το Magic Armor και το σύμβολο. Επιστρέψτε όπως ήρθατε, εκεί που ήταν η πινακίδα.
 • Flash: Συνεχίστε στα βόρεια και έπειτα ανατολικά στην επόμενη πινακίδα. Λέει, «Flam Por, Flash». Πηγαίνετε βόρεια. Χρησιμοποιήστε το Flash για να περάσετε απο τις κυλώμενες σφαίρες και τα κόκκινα. Κάνετε Banish Daemon και πάρτε το ανώτερο απο όλα τα μαγικά όπλα του παιχνιδιού, το Flame Sting. Περάστε από ένα άλλο κομμάτι μανιταριών στο Βορρά. Μπορεί να υπάρχει ένας Seeker εδώ. Με το νέο ξίφος σας, σκοτώστε τον εύκολα. Φτάστε στο σύμβολο στο Βορρά και πάρτε το. Πηγαίνετε πίσω στην πινακίδα, ακολουθόντας τον ίδιο τρόπο που μπήκατε.
 • Armor of Flames: Πηγαίνετε ανατολικά, έπειτα νότια και κάνετε ξανά στροφή προς την ανατολή. Κάνετε Armor of Flames πριν φτάσετε στην πινακίδα που λέει, «Vas Sanct Flam, Armor of Flames». Περπατήστε προς την ανατολή. Ξέρετε ότι είστε στον σωστό δρόμο, όταν περνάτε ένα ενεργοποιημένο Daemon Talisman μεταξύ 2 κολόνων. Συνεχίστε προς την ανατολή και θα έρθετε σε μια ανοιχτή περιοχή. Μία ασπίδα – Daemon Shiled είναι κοντά στο άνοιγμα. Έχει τη δύναμη του Armor of Flames spell. Αρπάξτε την και πάρτε το σύμβολο που βρίσκεται στο νότο.
 • Και με τα τέσσερα σύμβολα, πηγαίνετε στην πλατφόρμα στο κέντρο, και θα πάτε πίσω στον Arcadion. Μιλήστε μαζί του και θα σας κατευθύνει πίσω στην πλατφόρμα που θα σας πάει τώρα στον Malchir. Ο Malchir θα σας εξετάσει για τελευταία φορα. κάνετε Flame Bolt, Explosion, και Summon Daemon πάνω στον Malchir με αυτή τη σειρά. Banish τον Daemon του και θα λάβετε μέρος στο Ritual of FlameRitual of Flame (τελετουργικό της φλόγας). Υπενθύμιση: Εάν θυμάστε, ο δάσκαλός σας (Bane ή Vardion) σας είπε να κρατήσετε ένα κόκκινο κερί μαζί σας για αυτήν την τελετή. Εάν δεν έχετε, αρπάξτε ένα ΠΡΟΤΟΥ να κάνετε Summon Daemon στον Malchir. Κάνετε οτι κάνουν και οι υπόλοιποι κατά τη διάρκεια της τελετής. Προσέξτε την αντιπαράθεση μεταξύ Pyros και Malchir. Εάν τα κάνετε όλα σωστά, ο Malchir θα σας ευχαριστήσει. Εάν όχι, θα φάτε επιπλήξη. Θα σας επιπλήξει επίσης, εάν ξεχάσατε ένα κερί ή δεν έχετε ένα ignite spell.

Είστε τώρα Acolyte of the Cabal. Από το δάσκαλό σας, και κατα την διάρκεια της τελετής, μάθατε ότι το κομμάτι του Blackrock αποκαλούμενο Tongue of Flame, είναι στην κατοχή του Malchir. Πηγαίνετε να τον ρωτήσετε εάν μπορείτε να το έχετε, αλλά αντ’ αυτού γίνεστε ένας ισχυρότερος μάγος!

 • Μετά από την τελετή, ο First Actolyte είναι στο σπίτι του First Acolyte(αρχικό σπίτι του Vardion).
 • Πηγαίνετε στον Malchir πάλι, με τον ίδιο τρόπο που πήγατε και πρίν και θα σας επιτεθεί. Σκοτώστε τον και πάρτε το Tongue of Flame από το πτώμα του. Επίσης διάβασε το βιβλίο που βρίσκεται στο πτώμα του
 • Ένα άλλο μαγικό σπαθί – Blade of Striking είναι σε ένα μπαούλο στο πίσω μέρος του δωματίου.  Το Sting of Flame είναι ισχυρότερο όπλο.
 • Είστε τώρα ο Master Sorcerer – Αρχίμαγος. Πηγαίνετε να μιλήσετε στους άλλους 3 Acolytes, και δείτε τους να γονατίζουν μπροστά σας. 🙂
 • Περπατήστε επάνω στη μεγάλη πεντάλφα, και θύελλες φωτιάς θα ξεκινήσουν. Σιγουρευτείτε ότι θα πάερετε το Tongue of Flame και πάλι αφότου σηκωθείτε!!.

Ether

Τώρα που έχετε μάθει τις 3 σχολές μαγείας (ανακαλύψατε ότι η μαγεία του Νερού – Tempestry δεν θα μπορούσε να μαθευτεί), ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε πώς θα αφήσετε τον κόσμο του Pagan. Επιστρέφετε στον Mythran, και του λέτε το τι βρήκατε στο πτώμα του Malchir. Σας λέει για ένα βιβλίο που  που μιλά για τα άλλα κομμάτια του Blackrock Obelisk Tip. Μιλάτε στον Mythran και πάλι, και σας δίνει το τελικό σας Spell: Ethereal Travel.

 • Recall στην Plateau και πείτε στον Mythran για αυτό που βρήκατε στους Sorcerers. Θα κάνει ένα βιβλίο να εμφανιστεί. Θα εμφανιστεί στον δεύτερο όροφο, κάτω απ την ασπίδα των Zealanι. Διαβάστε το βιβλίο, και μιλήστε ξανα  στον Mythran. Πέστε του οτι θέλετε να αναδημιουργήσει τον οβελίσκο, και αγοράστε το Ethereal Travel Spell για  250 coins. Διαβάστε το ΜΙΑ ΦΟΡΑ και μάθετε τι πρέπει να κάνετε…
 • Heart of Earth: Recall στην αίθουσα του Mountain King. Πηγαίνετε στο Teleporter (F) στο Βορρά. Αφού μεταφερθείτε, πηδήξτε κάτω και βγείτε έξω στο Stone Cove. Πηγαίνετε στην πόρτα με τους τοίχους γύρω της (ξεκλειδώστε με το κλειδί του Scion) Μπείτε μέσα. Είστε τώρα στο Pit of the Dead. Πηγαίνετε Νότια και μετά δυτικά και θα φτάσετε σε ένα κλειδωμένο κτήριο που γράφει “Conventicle of the Dead”. Πηγαίνετε κοντά στην πόρτα έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε το κομμάτι χώματος στην άλλη πλευρά. Καλέστε ένα Golem απο αυτό το κομμάτι και βάλτε το να ανοίξει την πόρτα. Προσέχετε απ τους σκελετούς. Πηγαίνετε στην που έχει χώμα και ανεβείτε πάνω. Σκοτώστε τα ghoul που θα εμφανιστούν και κάνετε cast Open Ground. Ο τάφος θα ανοίξει και θα βρείτε την καρδιάς της γης (Heart of Earth). Πάρτε την και μετά:
 • Tear of the Seas: Recall στην Central Tenebrae και μιλήστε στο Devon. Πείτε του οτι χρειάζεστε το κομμάτι του Blackrock και περιγράψτε το. Θα σας δώσει το κλειδί για το μπαούλο που βρίσκεται στο γραφείο του, και θα σας προσφέρει να μένετε στο σπίτι του Salkind και να πάρετε οτι. Πηγαίνετε και πάρτε το δάκρυ των θαλασσών (Tear of the Seas) απ το μπαούλο.
 • Breath of Wind: Recall στο Argentrock. Πηγαίνετε στο Windy Point και με το Air Walk, πηδήξτε απ το σημείο μεταξύ των κολόνων. Περιμένετε το να σταματήσει πριν προχωρήσετε πιο κάτω. Κάνετε την ίδια διαδρομή για να φτάσετε στην Stratos. Θα μιλήσετε και πάλι. Κάνετε reveal και θα εμφανιστεί το Breath of Wind σε ένα βάθρο στο Βορρά. Χρησιμοποιήστε Aerial Servant για να το φέρετε κοντά και πάρτε το. Η Stratos μπορεί να σας μιλήσει και πάλι. Recall πίσω στο Argentrock και μιλήστε σε: Stellos, Cyrrus, και τον Xavier. Πείτε τους οτι έχετε το Breath of Wind.
 • Και με τα πέντε κομμάτια Blackrock, διαβάστε ξανά το Ethereal Travel spellbook και θα είστε στην Ethereal σφαίρα….

EndGame

Μετά που θα διαβάσετε 2η φορά το Etheral Travel, εμφανίζεστε σε μια πλατφόρμα που φαίνεται να επιπλέει στο διάστημα. Είστε σε κάποιο είδος της Ethereal σφαίρας που συνδέει τους τιτάνες. Στο κέντρο της πλατφόρμας είναι μια γιγαντιαία ασημένια πεντάλφα. Το βόρειο σημείο έχει το σύμβολο νερού, η δύση το σύμβολο φωτιάς, ο νότος το σύμβολο αέρα και η ανατολή το σύμβολο γης. Το Aphelion έχει μια εικόνα της κορυφής του οβελίσκου. Πηγαίνετε σε όλους τους τιτάνες και επιστρέφετε ισχυρότερος από ποτέ, έχοντας την δύναμή τους… Είστε έτοιμοι να κάνετε το ταξίδι μέσα απ τις διαστάσεις και να επιστρέψετε στην Britannia

ETHEREAL TRAVEL

 • Plane of Water: Βόρεια από την πεντάλφα, και μπαίνετε μέσω της πύλης. Πηγαίνετε δυτικά σε μερικές πέτρες και πηδήξτε (οδηγούν προς τη δύση). Συνεχιστείτε πέρα από τη γέφυρα που οδηγεί τη δύση. Θα βρείτε δύο και οι δύο σπασμένες. Θα βγείτε στην πρώτη και πρέπει να ανεβείτε/αναρριχηθείτε πάνω στην δεύτερη, και να περάσετε στην άλλη πλευρά. Συνεχίστε προς τη δύση και θα φτάσετε στην Hydros. Χρησιμοποιήστε το Tear of the Seas πάνω της… Τοποθετήστε το στο βόρειο σημείο.
 • Plane of Fire: Προς Δύση από την πεντάλφα, και περνάτε την πύλη. Κατευθύνεστε Βόρεια με Βορειοδυτικά έως ότου μπορείτε να δείτε στεριά πέρα από τη λάβα. Πηδήξτε απέναντι και συνεχίστε προς τον Βορρά σε μια παράξενη συσκευή. Διαβάστε το ημερολόγια στο πτώμα για να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε. Πηγαίνετε πίσω προς τα νότια και μετά προς ανατολή και ανεβείτε στην 2η γέφυρα που θα βρείτε. Κάνετε άλμα απέναντι, και συνεχίστε Βόρεια, μέχρι να βρείτε σκαλοπάτια που οδηγούν σε ένα μικρό μπαούλο. Προσέχετε απο όλα τα εχθρικά πλάσματα που θα βρείτε και από χαλαρό έδαφος που μπορεί να σας ρίξει στη λάβα. Αρπάξτε το μικρό μπαούλο και πηγαίνετε πίσω όπου βρήκατε το πτώμα με το ημερολόγιο και την παράξενη συσκευή/κατασκευή. Τοποθετήστε μια σφαίρα σε κάθε ένα από τα τετράγωνα για να ενεργοποιήσετε τις πέτρες, οι οποίες θα αναδυθούν. Πηδήξτε από τη μία στην άλλη. Μόλις φτάσετε σε στεριά, πηγαίνετε Ανατολικά και μετά Βορειοδυτικά για να βρείτε τον Pyros. Χρησιμοποιήστε τη Tongue of Flame πάνω του. Τοποθετήστε την στο δυτικό σημείο της πεντάλφας στο Ethereal Plane.
 • Plane of Air: Νότια από την πεντάλφα και περνάτε την πύλη. Να πάτε προς το Βορρα. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να φτάσετε στην Stratos καθώς πολλές αιωρούμενες πέτρες θα πέσουνε μόλις νιώσουν το βάρος σας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πάρετε τα μαγικά αντικείμενα που θα δείτε εδώ εκτός αν χρησιμοποιήσετε aerial servant για να τα φέρετε κοντά σας. Όταν φτάσετε στην Stratos, χρησιμοποιήστε την Breath of Wind πάνω της. Τοποθετήστε την στο νότιο σημείο της Πεντάλφας.
 • Plane of Earth: Πάτε προς ανατολή από την πεντάλφα και μέσα στην πύλη. Πάτε Βορειοδυτικά και φτάνετε σε κοίλωμα λάβας. Μπορείτε είτε να δοκιμάσετε να ακολουθήσετε την αόρατη διάβαση πεζών που αιωρείται πάνω απ τη λάβα, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα Endure Heat, να κατεβείτε κάτω και να περπατήσετε πάνω στην πορτοκαλιά λάβα.Πηγαίνετε δυτικά, Βόρεια και τέλος προς τη δύση σε ένα άλλο κοίλωμα λάβας. Κατεβείτε κάτω, περπατήστε κατά μήκος της εξωτερικής γραμμής και αναρριχηθείτε επάνω πάλι. Προσέξτε τα φαντάσματα. Πηγαίνετε λίγο δυτικά, μετά νότια και θα ακολουθήστε τη σπηλιά ώστε να βρείτε τον Lithos. Χρησιμοποιήστε την Heart of Earth πάνω του. Τοποθετήστε την πάνω στο ανατολικό σημείο της πεντάλφας.
 • Ο τελευταίος Τίτανας είναι ο ίδιος ο Avatar. Χρησιμοποιήστε το obelisk tip πάνω του και τοποθετήστε το στο Aphelion. Μια μαύρη πύλη θα ανοίξει στο κέντρο. Μπείτε μέσα………

endgame2 endgame3

Advertisement
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: