Αρχική > Σκυλιά > Ακόμη ένας σκύλος ήρωας

Ακόμη ένας σκύλος ήρωας

 

Σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα ζώων (Χρόνια μας Πολλά!!! :D)

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα, ήθελα να μιλήσω για ακόμη ένα σκύλο του οποίου η ιστορία είναι πιό πρόσφατη απ του Μπόμπυ και του Χατσίκο.

Ο σκύλος για τον οποίο θα γράψω, είναι ο Ντοράτο (Dorado).

11 Σεπτεμβρίου 2001, World Trade Center – Βόρειος Πύργος, Νέα Υόρκη

Ο Κύριος Ομάρ Εντουάρντο Ριβέρα είναι τυφλός αλλά δουλεύει σαν τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μαζί του όπως πάντα, ο πιστός φίλος και οδηγός του, ο σκύλος του Ντοράτο.

Ο Ριβέρα είναι στο γραφείο του το οποίο βρίσκεται στον 71ο όροφο και ο Ντοράτο κάθεται κάτω απ το γραφείο, όταν το αεροπλάνο πέφτει πάνω στο κτιριο, 25 πατώματα πιο πάνω.

Στην περιγραφή του ο κύριος Ριβέρα είπε: «Με το χτύπημα, σηκώθηκα και άρχισα να μυρίζω τον καπνό και να νιώθω την ζέστη, καθώς κομμάτια απο γυαλι έπεφταν γύρω μου.»

«Χωρίς την αίσθηση της όρασης, ήξερα οτι δεν είχα πολλές πιθανότητες να τα καταφέρω να βγώ απ το κτίριο αφού θα έπρεπε να κατεβώ 71 ορόφους απ τις σκάλες, με πλήθος κόσμου να τρέχει να γλυτώσει.»

«Έτσι αποφάσισα να λύσω τον Ντοράτο για να γλυτώσει τουλάχιστον αυτός. Δεν ήτανε σωστό να πεθάνει κι αυτός μαζί μου μέσα σε εκείνη την κόλαση…»

«Έλυσα τον Ντοράτο, τον χαϊδεψα και του έιπα να φύγει καθώς ένιωθα την ζέστη να γίνεται αφόρητη, τον καπνό να με πνίγει και τον θόρυβο να γίνεται πιο έντονος.»

«Είχα την ελπίδα οτι χωρίς εμένα, θα μπορούσε να κατεβεί εύκολα και να γλυτώσει. Νόμιζα οτι θα ητανε τόσο τρομαγμένος που θα έφευγε τρεχοντας…»

«Κυριαρχούσε το χάος. Ένιωθα κόσμο να περνάει τρέχοντας για τις σκάλες ενώ όλο και περισσότερα κομμάτια απ το κτίριο έπεφταν.»

Εκείνη τη στιγμή ο Ντοράτο παρασύρθηκε απο τον κόσμο που περνούσε και για μερικά λεπτά ο κύριος Ριβέρα βρέθηκε μόνος του, μέσα σε αυτό το Πανδεμόνιο.

«Είχα αφεθεί στην ιδέα του να πεθάνω, ας σωζότανε τουλάχιστον το σκυλί μου.»

«Μετά απο μερικά λεπτά, ένιωσα κάτι χνουδοτό να με ακουμπάει στο πόδι και να με τραβάει. Ήτανε η μουσούδα του Ντοράτο, ο οποίος επέστρεψε για να με κατεβάσει κάτω με ασφάλεια!»

«Τότε κατάλαβα οτι πραγματικά με αγαπούσε όσο τον αγαπούσα κι εγώ. Ήτανε προετοιμασμένος να πεθάνει, με την ελπίδα οτι θα μου έσωζε τη ζωή.»

Αφού φτάσανε στις σκάλες, ο Ντοράτο άρχισε να τον κατεβάζει σιγά σιγά κάτω. Στην πορεία βρήκαν μια συνάδελφο του Ριβέρα και έτσι κρατούσε απο τη μία την κοπέλα και απο την άλλη ήτανε ο Ντοράτο, ο οποίος προσπαθούσε να τον κατεβάσει κάτω, εν μέσω του πανικοβλητου πλήθους που προσπαθούσε να σωθεί.

«Παντού μπορούσες να νιώσεις τρόμο, χάος, ανθρώπους να σπρώχνουν για να περάσουν».

«Μετά απο μερικά λεπτά, ο κόσμος άρχισε να ηρεμεί και να κατεβαίνει με τάξη. Κατεβαίναμε με πολύ αργό ρυθμό αφού υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Ο Ντοράτο, έμεινε δίπλα μου και με τραβούσε σιγά σιγά κάτω, ένα-ενα σκαλοπατι.»

Πήρε στον κύριο Ριβέρα, τον Ντοράτο και την κοπέλα, πάνω απο μία ώρα να κατεβούν 70 πατώματα. Μερικά λεπτά μετά που βγήκανε και απομακρυνθήκαν απ το κτίριο, αυτό σωριάστηκε…

Ριβέρα: » Χρωστάω τη ζωή μου στον Ντοράτο, τον σύντροφο και καλύτερο μου φίλο!»

Πηγή: http://dogsinthenews.com

_________________________________________________________________________________

Κλείνοντας, θέλω να πώ κάτι το οποίο έγραψα σε ένα άλλο μπλόγκ σήμερα.

Η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα δεν πρέπει να διαρκεί μόνο μέρες σαν και τη σημερινή αλλά για παντα. Πρέπει να είναι τρόπος ζωής και είναι κάτι το οποίο μπορείς να μάθεις απ το σπίτι. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω με σκυλί και με τον ίδιο τρόπο θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά που θα κάνω.
Μαθαίνεις να αγαπάς, να φροντίζεις και πανω απ όλα να σέβεσαι τον άλλο, είτε είναι άνθρωπος έιτε είναι σκύλος, ή οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Διάφορες εκδηλώσεις γίνονται αυτές τις μέρες σε χώρες της Ευρώπης για τα ζώα. Τέτοιες εκδηλώσεις θα γίνουνε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε Εδώ.

Επίσης. εαν θέλετε να πάρετε σκύλο μην πάτε να αγοράσετε καθαρόαιμο, υπάρχουνε πολλά σπίτια γι αυτά. Προτιμήστε να βοηθήσετε τα σκυλιά που έχουνε ανάγκη, κι ας έιναι και μπάσταρδα. Ψυχούλες είναι κι αυτά.

Παλαιότερα άρθρα της κατηγορίας: Η αδερφούλα μου

Advertisements
 1. 04/10/2008 στο 17:43

  Θα έχω πάντα στην καρδιά μου την… γάτα που μας έσωσε την ζωή!
  Πάντα φροντίζω τα «μπασταρδάκια» και θέλω να πω ότι είναι ακόμα πιο έξυπνα και το ίδιο πιστά με τα καθαρόαιμα.
  Επίσης, αυτά τα ζώα (σκυλιά, γατιά, μαζί και σκαντζοχοιράκια), με έμαθαν ότι η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο των ανθρώπων. Απεναντίας… τα ζώα έχουν τις περισσότερος φορές πιο «ανθρώπινα» αισθήματα από εμάς (σε στιγμές ζωής και θανάτου πάντα βοηθάνε έστω και τον πιο μεγάλο αντίπαλο τους… Εμείς;… σε στιγμές ηρεμίας θέλουμε να «πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»). ..

 2. 04/10/2008 στο 18:12

  Καλως ήρθες !
  Όσο για το οτι τα ζώα έχουν πολύ περισσότερη ανθρωπιά απο ορισμένους ‘ανθρώπους’ το χουμε πει και παλαιότερα.
  Γάτα που σας έσωσε τη ζωή? Για πες…

 3. 04/10/2008 στο 18:56

  Πολύ συγκινητική και αυτή η ιστορία σου…»δείξε μου τον σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι» …έτσι και εδώ ο Ριβέρα προτίμησε να «μείνει πίσω» για να σωθεί ο σκύλος του, όπως και ο Ντοράτο δεν έφυγε μακριά από το αφεντικό του για τον ίδιο ακριβώς λόγο…!
  Δείγματα αυτοθυσίας και για άλλη μια φορά ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ!
  Μπράβο Elgreco συνέχισε!

 4. vad
  04/10/2008 στο 21:21

  Οταν τελειώσεις με τα…ζωντανά,ψάξε και κανέναν άνθρωπο,δεν ξέρεις καμιά φορά,ίσως βρεις κάποιον!

 5. 05/10/2008 στο 02:30

  Μοναχικό αστερι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Βασίλη μου κοματάκι δύσκολο το βλέπω να βρώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους με την αφοσίωση και την αγάπη των σκύλων. Θα το ψάξω όμως…
  Καλό βράδυ σε όλους!

 6. 05/10/2008 στο 15:05

  παρακαλώ ! 😉

 7. 06/10/2008 στο 23:12

  Δεν είναι απλά ένα τετράποδο ζώο το σκυλί..είναι και αυτό ένας άνθρωπος.. Ένας άνθρωπος που το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να εκφράσει αυτό που θέλει με λόγια… Αλλά το σκούντηγμα με τη μουσούδα, το χώσιμο το κεφαλιού στα σκέλια μας, τα πηδήματά τους πάνω μας, είναι κάτι παραπάνω από λόγια… Κάτι που δεν περιγράφεται… 🙂

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: